Hallituksen ajama kiristyspolitiikka on luonut Suomeen vihan ilmapiirin

Hallituksen ajama kiristyspolitiikka on luonut yhteiskuntaan vastakkainasettelun, missä väitellään minkä väestöryhmän ahdingon lievittäminen on tärkeintä. Pakolaisten vastaanottoa ja kehitysapua vastustetaan sillä perusteella, että meidän tulisi ensisijaisesti turvata meidän omien kansalaisten hyvinvointi. Herää kysymys, eikö meillä muka oikeasti ole varaa pitää huolta heikommassa asemassa olevista.

 

Köyhille vanhuksille ei pystytä takaamaan inhimillistä vanhuutta, minkä takia monet vanhukset elävät lähes epäinhimillisissä oloissa. Mielenterveyspotilaan ion lähes mahdotonta saada tarvitsemaansa apua, jos hänellä ei ole varaa käyttää yksityisen puolen palveluita. Tällaisissa tapauksissa mielenterveyspotilaat jäävät käytännössä yhteiskunnan ulkopuolelle ja köyhyyden kierteeseen, jos heillä ei ole huolehtivaa lähiomaista. Köyhien lapsilla ei ole samanlaisia mahdollisuuksia sosiaaliseen elämään ja menestymiseen kuin rikkaiden lapsilla. Työhönotossa syrjintä etnisen taustan, iän tai vamman perusteella on hyvin yleistä. Suomessa ei ole vielä ratifioitu YK:n vammaisten ihmisoikeussopimusta, jonka olemme allekirjoittaneet jo vuonna 2006. Pahimmat ihmisoikeusloukkaukset tapahtuvat kehitysvammaisiin, joiden hoidossa käytetään edelleen paljon erilaisia pakkokeinoja.

 

Suurin uhka yhdenvertaisuuden toteutumiselle on hallituksen suunnittelemat leikkaukset, jotka kohdistuvat suurelta osin heikommassa asemassa oleviin. Kurjasta taloudesta syytetään usein liian avointa maahanmuuttopolitiikkaa, vaikka sillä ei ole todellisuudessa mitään tekemistä talousongelmien kanssa.  Suomen ajamalla talouspolitiikalla voi olla merkittäviä vaikutuksia suhtautumiseen etnisiä vähemmistöryhmiä kohtaan sekä eri vähemmistöryhmien toimeentuloon. 

 

Talouspolitiikka nojaa pitkälti huterin perustein muodostettuun pelonilmapiiriin, joka on omiaan ruokkimaan ääriliikkeiden suosiota. Pelonilmapiirillä pakotetaan ihmiset valitsemaan, mitä vähemmistöryhmiä tulisi tukea ja mitä ei. Ihmisille on iskoistettu, ettei muka vaihtoehtoa ole. Se ei pidä paikkaansa. Talousasiantuntijat ovat ehdottaneet useita vaihtoehtoisia keinoja hoitaa tilanne. Hallituksen talouspoliittiset linjaukset tukeutuu ainoastaan Valtionvarainministeriön arvioon. Valtionvarainministeriön arviossa on keskitytty vain talouden tasapainottamiseen ei viennin kasvun luomiseen. Tämä johtaa siihen, että nykyiset toimet ovat vain keinoja maksattaa edellisten hallitusten ja suuryritysten virheet köyhillä. 

tkuusiol
Helsinki

36-vuotias yrittäjä ja järjestöaktiivi. Toimin Attac ry:n puheenjohtajana sekä Kepan hallituksessa.
Olen työskennellyt ympäristöalalla eri tehtävissä noin 6 vuotta. Kiinnostuskohteeni ovat yhteiskunnalliset asiat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu